Recepten

Koken met tBruut

Hieronder vindt u recepten die gebruik maken van de producten van bakkersatelier tBruut. Heeft u zelf inspiratie? Aarzel niet om ons te contacteren

Clubsandwich

van wit Boerenbrood tBruut, kipfilet/ei/rode pestomayonaise/raketsla

  • 200 gr kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • 1 gesneden wit brood
  • 1 potje rode pesto
  • 4 el mayonaise
  • 1 handvol raketsla

Bak de kipfilet goudbruin in olijfolie of boter. Kruid met peper, zout, kerriepoeder. Laat afkoelen, snij schuin in dunne plakjes.

Eieren 12 minuten koken. Laten afkoelen, fijn hakken en mengen met fijngesneden lente-uitjes.

Meng 4el rode pesto met 2el mayonaise.Bestrijk eerste sneetje brood met 1el mayonaise en beleg met helft van de raketsla en helft eiermengsel. Leg hier het tweede sneetje brood op,besmeer dit met de helft van de rode pesto-mayonaise en leg hier de helft van de kipfilet op.

Werk af met het derde sneetje brood en snijd de sandwich schuin in twee. Serveer eventueel met enkele aardappelen of groentenchips.

Toast met masteluin – witloof – gekarameliseerde peer – roquefort

  • 2 peren
  • 1 el suiker
  • 2 witloofstronkjes
  • limoen
  • 4 sneden Masteluin tBruut
  • 120 gr Roquefort
  • (of halfzachte geitenkaas)
  • peper – zout
  • balsamicoazijn
  • boter

Schil de peren en snijdt ze verticaal in schijfjes. Bak de schijfjes gaar in een pan met een klontje boter en suiker. Breng op smaak met een beetje rasp van limoen. Laat even karamelliseren en blus af met scheutje balsamico. Snijdt de witloofstronkjes in verticale reepjes. Stoof deze gaar in klontje boter en kruid met peper en zout.

Rooster de sneetjes brood krokant in de broodrooster of bak ze in een beetje boter. Beleg de toasts met het witloof, de schijfjes peer en “verbrokkel” de roquefort erover. Werk af met een beetje limoenzeste.

Smakelijk!

Verloren brood met kramiek van tBruut en appelboter

  • 4 dikke sneden kramiek
  • 2dl melk
  • 3 eieren
  • 1 el suiker
  • 2 appels
  • 2 el zure room
  • boter om te bakken
  • kaneelpoeder, steranijs

Maak eerst appelboter: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Stoof in een kookpot de appelstukjes in een bodempje water, 1el boter, 1el suiker, 1 steranijs, snuifje kaneel. Laat de appelstukjes een uurtje zachtjes stoven totdat ze er gekaramelliseerd uitzien. Roer af en toe om.
Kluts de eieren in een diep bord.
Voeg er de melk aan toe. Dompel de sneden brood in het eibeslag en bak elk sneetje aan weerskanten bruin in wat boter in een braadpan.
Serveer met een lepel zure room en de appelboter.

De Pajotter

De Pajotter is een desembrood met vooral tarwebloem en een beetje rogge. Het heeft een milde, rijke smaak en is het ideaal dagelijks brood.

Croque tBruut

een recept van Mario
Recept voor 2 personen
  • 4 sneetjes Pajotter
  • 20gr boter
  • 4 sneetjes ontbijtspek zonder zwoerd
  • 2 sneetjes kaas (Gouda/Gruyère)
  • 50 gr geraspte Gruyère
  • 2 kl room ( min 30% vet)
  • 1/2 kl. mosterd
  • peper/zout

Verwarm de oven voor op de grillstand.
Bak eerst de sneetjes spek langs beide kanten in wat boter, leg op een bord.
Bak in het spekvet de sneetjes brood lichtjes aan. Laat wat afkoelen.
Neem een kom en meng de room, mosterd, gemalen kaas met de kruiden. Leg een laagje spek en kaas op het brood (ev. besprenkeld met wat chili)
Bedek met het tweede sneetje brood. Beleg bovenzijde met het room/kaasmengsel en bak 5 min. onder de grill tot goudbruin.