Recepten

Koken met tBruut

Hieronder vindt u recepten die gebruik maken van de producten van bakkersatelier tBruut. Heeft u zelf inspiratie? Aarzel niet om ons te contacteren

Verloren brood met kramiek van tBruut en appelboter

  • 4 dikke sneden kramiek
  • 2dl melk
  • 3 eieren
  • 1 el suiker
  • 2 appels
  • 2 el zure room
  • boter om te bakken
  • kaneelpoeder, steranijs

Maak eerst appelboter: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Stoof in een kookpot de appelstukjes in een bodempje water, 1el boter, 1el suiker, 1 steranijs, snuifje kaneel. Laat de appelstukjes een uurtje zachtjes stoven totdat ze er gekaramelliseerd uitzien. Roer af en toe om.
Kluts de eieren in een diep bord.
Voeg er de melk aan toe. Dompel de sneden brood in het eibeslag en bak elk sneetje aan weerskanten bruin in wat boter in een braadpan.
Serveer met een lepel zure room en de appelboter.

De Pajotter

De Pajotter is een desembrood met vooral tarwebloem en een beetje rogge. Het heeft een milde, rijke smaak en is het ideaal dagelijks brood.

Croque tBruut

een recept van Mario
Recept voor 2 personen
  • 4 sneetjes Pajotter
  • 20gr boter
  • 4 sneetjes ontbijtspek zonder zwoerd
  • 2 sneetjes kaas (Gouda/Gruyère)
  • 50 gr geraspte Gruyère
  • 2 kl room ( min 30% vet)
  • 1/2 kl. mosterd
  • peper/zout

Verwarm de oven voor op de grillstand.
Bak eerst de sneetjes spek langs beide kanten in wat boter, leg op een bord.
Bak in het spekvet de sneetjes brood lichtjes aan. Laat wat afkoelen.
Neem een kom en meng de room, mosterd, gemalen kaas met de kruiden. Leg een laagje spek en kaas op het brood (ev. besprenkeld met wat chili)
Bedek met het tweede sneetje brood. Beleg bovenzijde met het room/kaasmengsel en bak 5 min. onder de grill tot goudbruin.