Adinda
bakker

Adinda heeft een niet alledaags parcours achter de rug. Ze is mama van 3 kinderen, Lander, Linde en Luna, en was tot enkele jaren geleden jurist-criminoloog bij Child Focus.

Lander, 24 jaar, is doof en heeft een hersenafwijking. Een gril van de natuur die enorme invloed heeft op het gezinsleven.

Adinda heeft haar job opgezegd, omdat ze op een andere manier in het leven wou staan. Minder met het hoofd, meer met het hart en met de handen. Na 20 jaar in de sociale sector te hebben gewerkt, heeft ze zich omgeschoold tot kok. Met de intentie om mensen te verbinden via gezelligheid, lekker eten, ontmoeting.

En dan kwam Meegaan op hun pad, en het project om met bakkersatelier tbruut een toekomst te bieden voor Lander. En zo heeft Adinda zich opnieuw omgeschoold, tot bakker. 

Ondertussen is brood bakken bij haar een passie geworden, de dagelijkse uitdaging om uitmuntende ingrediënten te boetseren tot rijke, gezonde lekkere producten, maar ook om het beste uit onze medewerkers te halen.

Bram
bakker

Je moet Bram alleen al horen praten over brood om het te snappen: de passie spat er van af. En hem aan het werk te zien om te weten dat hij niet zomaar een bakker is. Brood is zijn leven, zoveel is zeker.

 

Nochtans stond het niet in de sterren geschreven. Ook Bram heeft, zoals Adinda, zijn roeping pas later gevonden. Hij heeft zijn opleiding als bakker bij de beste leermeesters in binnen- en buitenland afgerond, werkte bij verschillende gerenommeerde bakkers totdat hij zijn stekje bij tbruut vond.

Zijn werkethos, zijn gedurende zoek naar perfectie maakt van Bram de ideale bakker voor tbruut. Hij deelt zijn kennis met alle medewerkers met steeds dezelfde gedrevenheid.

Zijn focus ligt bij edele smaken, naar gezond eten, naar ambacht.

onze medewerkers

Bijzondere mensen, jongvolwassenen, worden bij tbruut ondersteund naar zelfstandigheid. Het zijn stuk voor stuk talentvolle individualiteiten.

Meghann zorgt voor de sfeer, ook terwijl ze zich van haar taken kwijt, vooral als ze de klanten mag bedienen. Zie met hoeveel aandacht Lander het deeg draait. Het plezier waarmee Merel de bestellingen klaarmaakt is simpelweg aanstekend. En Shanta, om van werkijver te spreken! Niels, Kyara en Lowie zijn onze patissiers, ze kunnen als geen andere omgaan met koekjes- en bladerdeeg.

de agogische ploeg

Onze 2 agogische begeleiders, Celia en Michèle, staan paraat om onze medewerkers te ondersteunen in hun taken en hun ontwikkeling, onder de vleugels van Mia, agogische coach en trainer in het Megas model.

de vrijwilligers

Van onschatbare waarde, zowel bij de ondersteuning van de medewerkers als bij bakkerstaken. Jean, Mario, Martine 1 en 2, Ariane, Anneleen, Odile, Jacqueline, Bart, en nog veel anderen…

Ze staan overal: naast medewerkers, bij de oven, aan de afwas, in de winkel, ze kneden, poetsen, verkopen, versieren,…

En vooral: ze geven iets heel waardevol: warmte, vriendschap, een lach, een kwinkslag, een duwtje in de rug.